Alla inlägg den 3 februari 2009

Av Eric Lisa - 3 februari 2009 20:00

Hej där hemma.


Här kommer lite bilder ifrån Lisas födelsedag.

Då vi åkte runt på ön för att stanna på olika häftiga platser som jag hade förberett.


Första stoppet blev La Tapeur, en slags höjdbana som man åker linbana, svingar sig i lianer och åker skateboard i luften på. Men tyvärr så när vi kom dit var det stängt... :( 


I stället så hitade vi en as cool trappa som ledde in i regnskogen, den undersökte vi lite gran. Men det blev ganska snart aldelles för läskigt när stigen bara blev mindre och mindre, så vi gick tillbaka. 


Vi käkade lite lunch och sedan drog vi vidare till ett skit häftigt vattenfall  Cascade Aux Ecrevisses heter det och är ett ganska litet men väldigt fint vattenfall. 

Där passade födelsedags barnet på att bada lite, som ni kan se på korten.


Efter badet så åkte vi in till Poite A Pite Guadeloupes huvudstad, där vi tänkte käka sushi. Men när vi kom in till staden så var i princip allting igenbomat, p.ga Den general strejk som pågår på ön för tillfället.

Så ingen sushi för oss, men istället blev det en liten fika paus på ett mysigt cafe som ialla fall var öppet.


På vägen tillbaka så stannade vi till vid ett Caccao plantage, där odlades det caccao böner och dem tillagade även egen choklad. Vi köpte oss lite choklad som var väldigt god. Eller inte ;)


Plage de la Perle ( Pärlan ) Blev vårat nästa stopp. En super fin strand som ligger intill hotellet. Där träffade vi några kompisar ifrån personalen, som vi åt lite mellanmål med.


Senare på kvällen så åkte vi in till Deshaies den närliggande byn, och satte oss på en jätte mysig restaurang som ligger aldelles intill vattnet. Till förätt åt vi  Akra en inhemst rätt som är väldigt god, varmrätten bestod av någon slags fisk med lime sås och ris till det. Efterätten orkade vi inte, så det blev lite mys på rumet med choklad och kex.


Vi hade båda en super dag och det blev ett rejält äventyr.




  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards